Wednesday, December 12, 2007

Get informed, get envied and enjoy the stories

Hey!
Hier eindelijk wat nieuws van Peter en mij.
Zondagavond rond middernacht stapten we uit het vliegtuig (ZONDER tv’kes; grrrrr... L) in Entebbe. Een aangename temperatuur van zo’n 27°C kwam ons tegemoet. Na het nemen van onze bagage, jaja ze zijn allemaal volledig toegekomen, stond onze vriend Ronald ons op te wachten aan de luchthaven. Na een warm welkom bracht onze taxichauffeur ons naar een hotelleke.
Ronald had ons iets lowbudget geregeld in Entebbe. En amai, een klein kamerke met een bed , en vuile witte muren, een wc met de wc bril langs de wc, en een douche met raam zonder gordijn en alleen maar heel koud water.... maar geen geklaag van onze twee avonturiers. ;)

Dinsdag, 4december

Blijkt dat onze kamer langs een weggetje ligt en er snachts voortdurend mensen langskomen en smorgens ook mensen beginnen te roepen welke dingen ze verkopen ea. Het kookvuur van de verhuurders uw kamer komt binnengewaaid. Na dit nachtje/morgend ons toch maar uit het bed gesleept op weg naar Kampala (hoofdstad) met minibusje/taxi. Voor een uurtje rijden betaal je zo’n 75cent. Je ziet daar echt de gekste dingen langs de weg en je kan er alles kopen.
Kampala zelf, brrr, ik hou echt niet van die drukte maar ge moet het gewoon eens meegemaakt hebben, om te weten hoe een luxe het is om verkeersregels te hebben.
Met enkel euro zijt ge in Uganda niet veel, dus op zoek naar de beste omwisselkoers.
Aangezien we nu geld hadden konden we iets gaan eten. Om de maag stilletjes te laten gewoon worden, hadden we maar gekozen voor fast food... frietjes met hamburger...
Na dit hele avontuur op weg terug naar Entebbe. Hier nemen we de taxi/brommer naar het strand aan het victoria meer. Mmm, heerlijk die rust aan het water met een mango en de avondzon. Hier zijn dan ook de eerste foto’s van vogeltjes en plantjes ;) ik ben mijn boek vergeten dus aan de biologen om er namen bij te zetten!!!
Die avond voor de eerste keer Tilapia (vis uit Victoria meer) gegeten, mja best wel te pruimen die handel.
En dan op naar het bedje.

Woensdag, 5 december

Aaaahh, een grote kakkerlak in de kamer, brrr....
Mmm, toch maar denken aan verhuizen naar ander hotelleke....
Vroeg op; op weg naar Kampala om mij te registreren op de Belgische ambassade (normaal niet nodig maar aangezien ik naar het noorden ga (nog altijd op de rode lijst/risicogebied) toch maar doen, moest er iets gebeuren....
Oja, Peter zijn Ugandees nummer is 00256714312094
Namiddag het wildlife education centre inEntebbe (en Ugandese versie van Planckendael, maar kleiner.). Mij volledig uitgeleefd met de nieuwe camera!!!
De zoo grenst ook aan Victoria meer, dus nog even genieten van het strandje en het water en wat kinders die even dag willen komen zeggen tegen de muzungu.
Smiddags Tilapia... een aanrader! Savonds kip en chapatti (een soort pannekoek , maar eerder zoals durum, behalve dat dat daar op straat wordt gemaakt en heel vettig is, en hierbij ook wat kip ook van een overvuurtje langs de straat. Het verhaal van de maag volgt morgen ;)
Oja, blijkbaar hebben we twee huisdieren, achter het behang zit/zat een gekko.

2 comments:

Elke said...

Hallokes,

prachtige foto's!
Leuk om te horen dat alles goed gaat met jullie en dat jullie ons in het ijskoude België op de hoogte houden van jullie avonturen!

Groetjes,
Elke xxx

Comrade AB said...

Hi Elke & Peter-

I wish I could understand this language of her's- It seems I'm missing much of the stories on your blog!! But nevertheless I'm excited that you seem to interested in nature(Birds), thank you for taking that charismatic Black and white casked Hornbill, You will be welcomed by such birds if you go to Seese Islands of Lake Victoria. I hope you have a bird guide to help you identify and appreciate the diversity-I would appreciate if you share with with me your checklist of birds you saw when you return to Europe.

Solong from Chicago.

AB