Wednesday, December 19, 2007

Nieuws van het paradijs :)

Jip na een week weer wat nieuws.

Op 13 dec om 7 vertrok de bus van Kitgum terug naar Kampala, aangezien we nu een rechtstreekse bus hadden duurde de rit slechts 7 uur. Onderweg wat bavianen gezien, k moet zeggen miste plot mijn broers ;) . Gelukkig konden we na de helse rit en de veel te drukke stad Kampala terecht bij een nicht van Peter, Lucy (Apwoyo matek Lucy!) die een huisje heeft in de buurt van Kampala. Handig zo een grote familie ;)

De volgende dag naar het parlement om daar dé ‘Otto Odong’ te ontmoeten. Hij is een van de jongeste leden van het parlement en kan nogal goed met de media overweg dus in de roddelblaadjes kan je geregeld iets van hem terug vinden. Desalniettemin een toffe kerel met een groot bakkes en een nog groter huis J waar we wanneer we willen terecht kunnen !

Savonds op weg naar Jinja, de stad van de suikerriet- en theeplantages, de bron van de Nijl en het victoria meer. Logement bij een nonkel met meer dan tien kinders! Gelukkig zijn er nog maar drie van in huis en de rest al studerende of werkende.

Door de bron van de Nijl en het victoria meer is het nogal toeristisch , maar best nog wel mooi. Er is een zalig groot regenwoud , waar ik de biologen en geinteresseerden zeker eens mee naartoe wil nemen. Met dank aan onze Otto staat het regenwoud ernog, anders had een of andere indier er een suikerfabriek nedergepland. Apwoyo matek Otto!

Na Jinja zijn we naar de eilanden, Ssesse Islands, in Het Victoria meer getrokken. Heerlijk romantisch, water strand zon palmbomen en regenwoud, kortom een paradijseken. Allerlei exotische vogels gezien, wat aapjes die in de bomen zitten waar ge voorbij wandeld en een zeearend die efkes 2m boven uw hoofd komt vliegen waren zowat de hoogtepunten. Jammer dat het er zo duur was en we slecht twee dagen hier konden blijven.

En ja nu zijn we weer in de hoofdstad om een van de volgende dagen terug naar het noorden te trekken om daar de kerstdagen te vieren. Waarschijnlijk dat het weer een tijdje zal duren voor er weer wat nieuws komt!


Ps: Don’t worry; ook hier hoort ge een slechte versie van White Christmas bij 30°C. En zegend God u waar ge ook zijt! Hij is altijd bij u! (ze zijn hier nogal gelovig ;) )

Alvast een gelukkige kerst!

Peter en zijn mili muzungu

5 comments:

Unknown said...

Jawaddedadde (een kikker is geen padde), what a trip!!
Looks like our little muzungu is a real attraction over there. Had some great offers yet Elsje? ;-)
Peter, I'm still looking for the pictures of the beehives (your social insect friend :-)). Because I'm curious if you guys also paint the entrances.
Some nice details on the pictures: Elsje wearing an awful orange cap (hup holland hup) making brown stuff that I don't even want to knnow what it is (actually I do), Ercefuryl to the rescue!!
An african wearing a suit, ready for a job interview, where in the back you can see the girl laughing herself silly.
The new James Dean on his motorcycle, but than the tanned version.
Oh yeah, Elsje, by looking at the pictures from the tree planting I came up with a great gift for me (I know, blunt, but you asked if you had to bring me something): a super t-shirt from Oeganda with something nice on it. Something in the trend your wearing during your tree planting. Think that's possible? Size small of course (for the little hobbit).
Take care of each other

See you when the vegetables are ready,
Wim

Lars said...

Happy Christmas you both! All the great pictures and stories make me rather jealous. I should really hook up with an African girl I suppose :-)

Anyway, enjoy the holidays!

Lars

Hanne Celus said...

Een héél gelukkig nieuwjaar!
Happy Newyear!

Als ik jullie tekstjes en jullie foto's bekijk, krijg ik rillingen. Het lijkt allemaal sprekend op Burkina Faso. De lieve mensen en de rust die ze uitstralen, de boomplantacties en de enorme drukte en wanorde van de stad!
Tijdens Kerstmis en Nieuwjaar heb ik me al voortdurend afgevraagd hoe het daar zou zijn? Zetten ze ook een boom binnen? Waarschijnlijk niet, maar dus toch kerstmuziek! Zalig!

Ik wens jullie nog een fantastische tijd!

Greetz Hanne

Unknown said...

hoi hoi meid
ik wil u toch eve gelukkig nieuwjaar toewensen!! ook al zit je daar zo ver weg van ons!
die fotos zijn echt mega ik wou dat k het stomme drukke leven hier in belgie kan achterlaten om ontdekking te gaan net zoals jij dus eigelijk wat jaloerse gevoelens ook al ben ik niet zo een lange wegblijver
tot zeer snel
knuf veerle

Elke said...

hello,

thanks for the pictures of the elephants!!! I love them!!!
:-)
Jippie!

Hugs and kisses from a very happy belgian girl
xxx